Emma, een kind met hoestbuien

Toen Emma op mijn spreekuur kwam was ze 9 jaar. Haar klacht was, dat ze sinds 1 maand vaak hoestbuien had. Haar voorgeschiedenis vermeldt dat ze sedert jaren onder behandeling is bij een kinderarts voor astma, waarvoor ze 2 soorten inhalers gebruikt, Oxis en Pulmicort.

Vaccinaties

Omdat Emma kortgeleden gevaccineerd was met de DTP en de BMR, en vlak daarna ook nog de griepvaccinatie kreeg, vroeg ik specifiek naar haar reactie op de vroegere vaccinaties. Die waren er toen in de vorm van lange periodes van hoesten. Met haar moeder samen hebben we besloten om alle vaccinaties, die ze gehad heeft, te ‘ontstoren’ met homeopathische geneesmiddelen, die gemaakt worden van de diverse vaccins. Dit noemen we isopathie.

Tijdens de ontstoringskuren verergerden diverse klachten van Emma, maar door vaak te herhalen verdwenen uiteindelijk de klachten. Het resultaat is verbluffend. Ook de behandelend kinderarts is verrast en tevreden. De inhaler Oxis is helemaal afgebouwd. Bij het volgende bezoek aan de kinderarts mag ze waarschijnlijk stoppen met de Pulmicort. De longfunctietesten zijn veel verbeterd. Haar lengtegroei en gewichtscurve tonen een inhaaleffect. Emma heeft tijdens het sporten een veel beter uithoudingsvermogen.

Mariëtte Gielens