Een hoestende jongen

In januari 2003 kwam voor het eerst op mijn spreekuur een jongetje van 6 jaar, dat vanaf zijn geboorte continu verkouden was en altijd een loopneus had. Hij hoorde slecht, ademde door zijn mond en moest af en toe hoesten.Zijn neusamandelen waren inmiddels twee keer en zijn keelamandelen één keer verwijderd. Dit had zijn klachten enigszins verlicht, maar hij bleef slecht horen, was zeer vaak verkouden en moe.

Beter in zijn vel

Als homeopathisch geneesmiddel gaf ik hem allereerst Lachesis LM 6. Na drie maanden vertelde zijn moeder dat hij beter in zijn vel zat, vrolijker was en meer energie had. Het gehoor was redelijk maar nog steeds niet optimaal. Hij had nog af en toe een loopneus, maar niet meer continu. Hij bleef Lachesis LM 6 gebruiken (om de dag).
Weer drie maanden later rapporteerde zijn moeder dat hij nog steeds goed in zijn vel zat. De genoemde verbeteringen waren nog steeds aanwezig. Toch was hij nog af en toe verkouden en was het gehoor niet optimaal. In de familie van moeder kwam een ernstige vorm van taai-slijmziekte voor. Dit was voor mij aanleiding om hem nu Aesclepias tuberosas te geven. Bij een recente nascholing had ik gehoord, dat dit geneesmiddel bij deze aandoening vaak goed zou werken.

6 jaar later

Hierna heb ik deze jongen niet meer op het spreekuur gezien en wist ik lange tijd niet hoe het hem was vergaan. Totdat 6 jaar later zijn moeder op mijn spreekuur kwam, voor klachten die zij zelf had. Zij vertelde, dat haar zoon na het laatste voorschrift nooit meer klachten van zijn luchtwegen heeft gehad en dat zijn gehoor weer normaal werd.

Simone Karcher